Generelt om GPS Live tracking på Sportstiming.dk

(Denne service er ikke tilgængelig på alle events på sportstiming.dk)

Sportstiming tilbyder live GPS tracking af atleter, så venner, familie og andre interesserede kan følge med i hvor langt atleten er kommet på ruten i real-tid, og dermed også holde øje med hvornår vedkommende passerer forskellige steder på ruten.

Denne service kræver at den deltagende atlet medtager sin mobiltelefon på ruten, samt at der på telefonen er aktiveret GPS tracking inde i Sportstiming appen. Bemærk at det kun er udvalgte events, der er mulighed for dette på. Hvis du er i tvivl om live tracking kan benyttes til et bestemt event, kontakt da arrangøren af eventet.

Visse events tilbyder desuden tracking via mellemtider på ruten, men dette vil kun give estimerede positioner på atleten, og er derfor ikke så præcist som GPS.

 

Guide til tilskuere

Hvis du som tilskuer ønsker at følge en atlet via GPS, kræver det først og fremmest at deltageren har sin mobil med rundt på ruten, og har aktiveret GPS tracking i Sportstiming appen (se guide længere nede for dette).

For at følge deltageren, gå da ind på resultatsiden for det pågældende event. Hvis tracking er slået til, vælg da fanebladet "Live tracking" i toppen af siden. Her kan der vælges den distance atleten deltager i (hvis der er flere), og deltageren kan herefter søges frem via enten startnummer eller navn. Ved klik på navnet i søgelisten, tilføjes den valgte deltager til listen på og under kortet, hvor der fremgår deltagerens position.

Det er p.t. ikke muligt at følge en deltager i "Sportstiming Live" appen, men tracking-siden på hjemmesiden fungerer også på mobiltelefoner.

 



Guide til deltagere

Hvis du som deltagende atlet i et event ønsker at venner, bekendte, andre på dit stafet-hold m.v. skal kunne se præcis hvor langt du er på ruten, kan du hente
"Sportstiming Live" appen fra App Store eller Google Play.

Du kan frit vælge at start og stoppe tracking før eventet starter, eller under. Trackingen har ingen indflydelse på din tid eller andet, og bruges udelukkende til at vise din nuværende position på ruten.

Hvis du ønsker at bruge tracking-funktionen, sørg da for at have rigeligt med strøm på din mobiltelefon, da GPS tager en del strøm, isæ

r for længerevarende events.

Sådan gør du: Inde i appen, trykkes på menu-ikonet øverst venstre, og der vælges "Tracking". Ved at trykke på "Start tracking" spørges der efter hvilket event det 

drejer sig om, og derefter bedes om dit startnummer. Du bedes herefter af appen bekræfte, at det er dit navn, og du accepterer herved, at det er dig selv du aktiverer tracking for. .

 

Vi understreger, at denne funktion i appen kun er beregnet til deltagere, ikke til tilskuere.

Når tracking er aktiveret, vises dette i appen, og den sender herefter løbende din GPS position til Sportstiming, så tilskuere kan følge dig på vores hjemmeside.
Efter du er kommet i mål og har fået registreret din sluttid, vil appen kort herefter selv stoppe med at indsende GPS positioner.