5 fordele ved styrketræning som du ikke kan se


18. november 2020 Tilbage

Vi kender alle til de mange visuelle fordele, man kan opnå ved at styrketræne, men der sker også en masse godt med kroppen, som du ikke nødvendigvis lige er klar over. Her har du 5 fordele ved styrketræning, som du ikke kan se.

Mindre risiko for skader
Det er enormt vigtigt, at alle øvelser udføres korrekt, når man styrketræner. Så længe man har styr på teknikken, vil styrketræning være med til at mindske risikoen for skader - både når du styrketræner, løber, cykler, spiller fodbold, eller hvad du ellers kan finde på. Det skyldes nemlig, at du ved hjælp af styrketræning både styrker kroppens led, men også mange af de små muskler, som du normalt ikke får trænet i andre sportsgrene. Derudover får du også stærkere knogler, men det kommer vi ind på senere.

Højere hvilestofskifte
I takt med, at din muskelmasse øges, vil din hvileforbrænding ligeledes stige. Det vil sige, at du nu forbrænder mere, når du ligger hjemme på sofaen, end du gjorde, inden du begyndte at styrketræne. Derfor kan styrketræning hjælpe på et eventuelt vægttab, men også forebygge aldersrelateret vægtøgning.

Bedre livskvalitet
Mange studier viser, at styrketræning er med til at øge livskvaliteten og det mentale helbred. Styrketræning hjælper på søvnkvaliteten samt forbedrer symptomer på depression såvel som angst. Derudover er der også en række åbenlyse fordele såsom øget selvtillid (man blivere mere tilfreds med sin krop) og mere overskud i hverdagen (hverdagsopgaver bliver lettere).

Forebygger livstilssygdomme
Styrketræning kan være en stor hjælp på en lang række livsstilssygdomme. Kroppens evne til både at optage og udnytte glukose (sukker) bliver forbedret ved hjælp af styrketræning, hvilket er med til at forebygge type-2 diabetes. Derudover reducerer styrketræning risikoen for hjertekarsygdomme, eftersom fysisk træning styrker hjertemuskulaturen, forbedrer blodtrykket samt påvirker blodets indhold af fedtstoffer i en positiv retning ved at forbedre kolesteroltallene og sænke indholdet af triglycerid (mindsker risikoen for blodpropper). Herudover bliver risikoen for tyktarmskræft, brystkræft og livmoderkræft også mindsket. Styrketræning kan også hjælpe på gigt.

Stærkere knogler
Styrketræning øger knogledensiteten, som mindsker risikoen for knogleskørhed. Under styrketræning vil dine knogler producere visse proteiner, som hjælper med at transportere vigtige mineraler ind i knoglen, og dermed styrke den, som vil mindske risikoen for brud.

Kommenter

Har du kommentarer, ris eller ros til dette indlæg? Så hører vi gerne fra dig.