Hvordan du bedst griber træning an i julen


23 December 2020 Back

Julen er en travl tid, og mange har derfor ikke tid til at træne, men det gør nu ikke så meget, som de fleste tror. Vi giver dig 4 tips til, hvordan du kommer bedst gennem julen, maden og alt der følger med.

Du skal ikke være bange for at tage en pause med træning. Kroppen har godt af hvile indimellem, og hvis du tager en uges pause, vil du ikke mærke de helt store forandringer, når du igen starter din træning. Der er dog en grænse for, hvor længe du kan holde pause, før kroppen begynder at blive påvirket; op til cirka to uger. Efter to ugers pause med træning begynder vi at have mindre energi og overskud i hverdagen, hvilket blandt andet skyldes, at din krop begynder at miste muskelenzymer. Derudover vil din krop også producere mindre blod, hvilket udover at du får mindre energi, også vil gøre din udholdenhed dårligere. Med hensyn til muskelmasse og styrke tager det lidt længere tid, før du der sker en mærkbar ændring. Jo mere veltrænet du er, jo hurtigere går det den forkerte vej, hvis du holder en længere pause. Det korte og det lange er, at du sagtens kan holde en pause i julen, men pas på at den ikke bliver for lang.

Det der spiller den største rolle, er maden og alkohollen. Julen er en tid, hvor mange får lidt for meget af begge dele, men nu skal du heller ikke få dårlig samvittighed, for der skal selvfølgelig være plads til, at man hygger sig med sin familie og venner i julen. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du bedst kommer gennem julen, maden og alt der følger med.

4 sunde tips til julen

1. Al aktivitet hjælper. Det kan godt være, at du holder en pause med træning, men det betyder ikke, at du skal være inaktiv hele dagen. Tag eksempelvis familien med ud på en hyggelig gåtur.

2. Træn hvis du har tid. Vi har lige nævnt, hvordan en træningspause kan være en god ting, men i stedet for at holde helt fri fra træning, kan du også nøjes med at skrue ned for intensiteten. En rolig løbe- eller cykeltur, en let styrketræning eller en af vores hurtige og effektive hjemmeworkouts, vil hjælpe med at få forbrændt noget julemad, og det vil du helt sikkert kunne mærke, når du genoptager din træning efter jul.

3. Spring ikke måltider over. Først og fremmest fordi du formentligt vil være ualmindeligt sulten, når julemaden endelig kommer på bordet, hvilket sandsynligvis vil resultere i, at du ender med at overspise. Derudover vil det også påvirke dit energiniveau i løbet af dagen, hvis ikke du spiser, og så får du svært ved at opfylde ovenstående punkter. 

4. Drik vand. Udover at det er med til at fylde maven, er det også enormt vigtigt, hvis du har planer om at drikke en masse snaps og juleøl (læs også: træning og alkohol).


Vi ønsker dig en glædelig jul!

Kommenter

Har du kommentarer, ris eller ros til dette indlæg? Så hører vi gerne fra dig.