Grebstræning som du kan lave hjemme


03 February 2021 Back

Det kan være svært at træne greb, nu hvor træningscentrene er lukket, men med lidt vilje og kreativitet, kan det heldigvis godt lade sig gøre, også selvom du ikke har noget udstyr derhjemme. 

Har du noget at hænge i; en pull-up bar, et træ, et tørrestativ eller lignende? Så er det heldigvis nemt at træne greb. På programmet nedenunder har du 2 forskellige workouts, som kun kræver, at du har et sted at hænge samt et viskestykke. Hvis ikke du kan hænge, så kan du bære. Dette kan være med en håndvægt, kettlebell eller en taske med tunge genstande i. Det vigtigste er, at den er tung nok, til at du bliver udfordret. Med mindre du har flere forskellige håndvægte/kettlebells, så er det formentligt nemmest med en taske, hvor du selv kan bestemme vægten ved at fylde den med sten/mælk/sand - eller hvad du ellers kan finde på. På programmet har du også et eksempel på en workout, som kun kræver en vægt/taske. Hvis du både har et sted at hænge samt noget tungt at bære, så kan man heldigvis kombinere de to, hvilket vi også har eksempler. Der er også en masse ekstra øvelser, som du kan få inspiration af.

Se programmet her:


Opsummering

Det kan altså sagtens lade sig gøre, at træne greb selvom træningscentrene har lukket. Ovenstående er blot eksempler på, hvordan træninger kan sammensættes. Det primære fokus i eksemplerne er greb og core (de går ofte hånd i hånd), men man kan også sagtens inkludere styrketræning, så du ikke behøves at træne det senere. Hvordan og hvorledes man vil kombinere de forskellige træningsformer er en smagssag. Nogen kan godt lide at adskille greb, core og styrke, andre kan lide at lave det hele samtidig. Om man vil inddele sine træninger i “workouts”, hvor pulsen konstant er høj, eller om man vil køre x antal reps og x antal sæt pr. øvelse, det kan man også selv bestemme - der er fordele og ulemper ved begge metoder. Du kan altid skrive til din Club Sportstiming træner, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til at sammensætte den perfekte workout til dig og med de redskaber, du har til rådighed.

Kommenter

Har du kommentarer, ris eller ros til dette indlæg? Så hører vi gerne fra dig.